Standard wint van Club Brugge: 1-0

Redactie KW

Standard legde zaterdagavond meteen een hoog tempo op dat Club amper kon bijbenen. Net na het halfuur kwam de 1-0 er met een ‘beauty’ van Axel Witsel. Club drong in het slotkwartier nog aan, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen.

Geert De Vlieger, die de met klierkoorts uitgeschakelde Coosemans tot het einde van het seizoen vervangt, moest meteen aan de bak op doelpogingen van Leye en Pocognoli.

Witsel

De logische 1-0 kwam er net na het halfuur met een beauty van Axel Witsel. De Rode Duivel haalde van op zowat 18 meter uit en liet de Club-doelman met een gekruist schot kansloos. Club kon enkel dreigen via Perisic, maar Bolat lag in de weg.

Tweede helft

Na rust nam Standard wat gas terug, zonder evenwel de controle te verliezen. Club drong nog aan in het slotkwartier, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen.

Play-Off I

Club Club blijft vierde met 34 punten en ziet Gent, dat eerder zaterdag 2-2 gelijk speelde tegen Lokeren, naderen tot op 1 punt.

Standard geeft zich nog niet gewonnen in de titelstrijd. De Rouches worden alleen tweede, op drie punten van leider Racing Genk.

(JG/BELGA/foto BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Sport West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier