Stan Vanwalleghem wint PK duatlon bij jeugd A

Redactie KW

Vandaag vond in Torhout naast het BK sprintduatlon ook de provinciale titelstrijd voor de jeugdduatleten plaats. De West-Vlaamse duatleten van de toekomst streden voor wat ze waard waren.

Bij de jeugd A ging de overwinning naar een oppermachtige Stan Vanwalleghem (TBT) uit Sint-Kruis. Hij haalde het met een halve minuut voorsprong op Vlaams-Brabander Neal Van Vaerenbergh. Maarten Gyssels (DVB) uit Ruddervoorde en Gert-Jan Gheysens (12BO4) uit Aartrijke eindigden algemeen als 3de en 4de en mochten de zilveren en bronzen medaille van de West-Vlaamse titelstrijd mee naar huis nemen.

“Toen ik op de website van Krant van West-Vlaanderen las dat ik de favoriet op goud was, verschoot ik toch even”, lachte Vanwalleghem na afloop. “Ik wist dat de conditie in orde was, omdat ik de voorbije twee weken de triatlon in Oedelem en een scholencross van OLVA had gewonnen. Maar toch was ik niet zeker van mijn stuk, omdat een andere deelnemer mij drie weken geleden in Waardamme nog geklopt had. In de eerste run heb ik niet geprobeerd om mee te gaan met de betere juniores, want het ging gewoon te snel en ik ben meer getraind op een triatlon. Op de fiets viel het echter stil en kon ik vlug terugkeren. In de tweede run ging ik mee tot het ultieme slot, maar wist ik tegelijkertijd dat de zege bij de jeugd A me niet meer kon ontsnappen.”

Bij de meisjes was Lore Muys uit Duffel de sterkste. Meredith Gardin (NLT) uit Anzegem werd tweede en beste West-Vlaamse. Lies Vanaudenaerde (ETZ) uit Handzame en Ilse Lemahieu (TBT) uit Sint-Kruis grepen respectievelijk zilver en brons.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier