Stad wil dat SV Zulte Waregem SVZ Waregem wordt

Redactie KW

(UPDATE) Bij de ingebruikname van het nieuwe Regenboogstadion, wellicht midden 2013, verandert de naam van voetbalclub SV Zulte Waregem in SVZ Waregem. Dat is een nadrukkelijke wens van het stadsbestuur van Waregem. De beheerraad van Essevee moet wel nog zijn definitief fiat geven.

Burgemeester Kurt Vanryckeghem kwam met het nieuws op de proppen tijdens een gemeenteraadscommissie dinsdagavond waarbij vertegenwoordigers van de club het stadionconcept uit de doeken kwamen doen. Het bestek voor de bouw van het nieuwe stadion wordt volgende week aan de gemeenteraad voorgelegd. Aan de goedkeuring ervan heeft de stad een wijziging van de clubnaam gekoppeld waarbij enkel Waregem nog voluit wordt genoemd.

De beheerraad van de club moet wel nog officieel instemmen met de verandering, maar volgens burgemeester Vanryckeghem is dat nog slechts een formaliteit.

7 projectgroepen kandidaat

Er zijn intussen 7 Europese projectgroepen die kandidaat zijn voor de bouw van het nieuwe Regenboogstadion. Het aantal plaatsen is intussen ook uitgebreid. Oorspronkelijk zou het nieuwe stadion 12.500 plaatsen tellen, het worden er nu 14.000 waarvan 12.000 zitjes en 2.000 staanplaatsen.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier