Zes West-Vlaamse ploegen uit Croky Cup geknikkerd, Winkel Sport haalt uit

FC KNOKKE - SPRIMONT: De bezoekers proberen de oprukkende Peter Van Der Heyden te stoppen © VDB
Redactie KW

Zaterdagavond en zondagnamiddag stond de derde matchdag van de Croky Cup, de beker van België op het programma. Voor zes West-Vlaamse ploegen is het bekeravontuur voorbij.

Winkel Sport is één van de slechts vier West-Vlaamse ploegen die wél verder bekeren. Winkel haalde de voorhamer boven en stuurde Ougrée met 6-0 wandelen. FC Knokke haalde het thuis met 2-1 van Sprimont en ook het ambitieuze FC Gullegem won thuis. Het werd 2-0 tegen GRD Katelijne. Zaterdagavond al won KFC Izegem na penalty’s van Vosselaar. De wedstrijd eindigde op 2-2, maar Izegem bleef koel vanop de stip (2-4).

Torhout KM - SK Berlare : Gianni Vandecasteele (midden) aan de bal tussen Lorenzo Heirwegh (links) en Michael Poppe (r)
Torhout KM – SK Berlare : Gianni Vandecasteele (midden) aan de bal tussen Lorenzo Heirwegh (links) en Michael Poppe (r)© VDB

Voor de overige West-Vlaamse ploegen zit de Croky Cup erop. Wevelgem City kreeg op bezoek bij Oosterzonen een zware pandoering: 6-1. KM Torhout en SW Harelbeke gingen allebei 0-1 de boot in tegen respectievelijk SK Berlare en Tienen. SKV Zwevezele en tegenstander Hamme maakten er een ouderwets doelpuntenfestival van. Het werd 3-5 in het voordeel van Hamme. Racing Waregem verloor met 1-3 van Walhain en SVV Damme ten slotte ging eruit na penalty’s tegen Leopold Ukkel (0-0 & 2-4).

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier