Zeges voor Lies Deruddere en Jetro Vanhecke in 33ste editie Dwars door het Westerkwartier in Oostende

Het podium bij de vrouwen. © FRO
Redactie KW

Lies Deruddere en Jetro Vanhecke hebben vrijdagavond de 33ste editie van de loopwedstrijd Dwars door het Westerkwartier in Oostende op hun naam geschreven.

Kort na de start, met 205 deelnemers, werden de hemelsluizen opengezet boven Oostende. In de eerste ronde demarreerde de Waalse Vincent Moulin, winnaar van ‘Rond de Nieuwe Koerswijk’, uit Peruwelz. Direct kreeg hij het gezelschap van drie andere hardlopers: Thomas Dekeyzer (Koekelare), Davy Stieperaere (Wevelgem) en favoriet Jetro Vanhecke (Oostende). Kort achter de vier koplopers volgden Alain Geerts (Impe) en Hein Deraedt (Diksmuide). De vier koplopers ontwikkelden, ondanks regen en wind, een stevig tempo. Het ging zo snel dat er niet gedemarreerd werd.

In de derde ronde hield Stieperaere het tempo hoog, de anderen volgden in zijn spoor. In de laatste kilometer zette Vanhecke zich op kop. Zijn versnelling zorgde voor de afvalling, eerst van Dekeyser, dan van Stieperaere. Hermes-atleet Vanhecke toonde zich uiteindelijk de snelste van de langgerekte spurt. Hij won in 29’42”, twee seconden sneller dan Vincent Moulin en vier seconden rapper dan Stieperaere. De jonge Thomas Dekeyzer finishte vierde op amper acht seconden. Veteraan Alain Geerts had als vijfde bijna twee minuten achterstand.

Deruddere autoritair

Ook de dames en de Heren 5 liepen negen kilometer. Lies Deruddere toonde van bij de start haar hielen aan alle concurrenten. Ze finishte in 37’01” en won met bijna één minuut voorsprong op Sophie Tavernier (Oudenburg). Tamara Vereecke (Jabbeke) pakte de derde plaats voor Liesbeth Cappon (Torhout). Dirk Beeuwsaert (Heule) was de beste bij de Heren 5 (+65).

De volgende wedstrijd in Oostende is de Night Run op zaterdag 24 september. Er is keuze tussen 7, 14 of 21 km. Er is ook een grote Kids Run.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier