Sporting West Harelbeke wint streekduel tegen Sporting Menen

Sporting West Harelbeke won met 2-0 en pakt zo drie belangrijke punten.

Sporting West Harelbeke boekte een knappe overwinning tegen Menen en blijft zich mengen in de eindrondestrijd, al is de 0-1-zege van OMS Ingelmunster tegen kampioen FC Gullegem een kleine domper op de feestvreugde. Sporting Menen moet dit verlies zo snel mogelijk doorspoelen en zal zich volgend weekend moeten herpakken als het na zaterdag nog aan de eindronde denkt.

De thuisploeg nam een uitstekende start en na twee minuten was het al prijs: Vanneste werd aan de tweede paal helemaal alleen gelaten en trapte een verre inworp van Noppe beheerst binnen. De reactie van Menen liet niet lang op zich wachten, maar het schot van Delaere ging over. Op de tiende minuut was het weer raak voor de Ratten: een sterke Dejonghe veroverde de bal op het middenveld en speelde Billiet aan, die met een gemeten voorzet het hoofd van Lambin vond: 2-0. Een verdiende dubbele voorsprong voor Harelbeke, dat op dat moment vooral op het middenveld de strijd aan het winnen was. Na die tweede goal plooide de thuisploeg bewust terug en beperkte het zich tot een aantal stevige tegenprikken. Menen blonk uit in slordige passes, maar kon toch een paar keer dreigen via afstandsschoten. De pogingen van Verbrugghe en opnieuw Delaere konden Dantschotter echter niet verontrusten. Naarmate de rust naderde, zakte het niveau aanzienlijk: Harelbeke hoefde niet meer, Menen kon op dat moment gewoon niet beter.

Na de pauze toonde Menen veel inzet en goede wil, maar de precisie en vooral de kansen ontbraken. Harelbeke kroop, gediend door zijn voorsprong, in een egelstelling en verdedigde ijzersterk. Paars-wit speculeerde vooral op de counter, maar was te onzuiver om echt gevaar te creëren. De thuisploeg stak wel geregeld de neus aan het venster via stilstaande fases, maar het vizier van onder andere Vanneste en Rombaut stond niet goed afgesteld. Met nog tien minuten te gaan gooide Menen alle tactische richtlijnen overboord, maar ook nu bleven kansen uit: verder dan wat schoten van ver geraakten de geelhemden niet. Vlak voor tijd zorgde Vanneste bijna voor de kroon op het werk, maar doelman Coolsaet duwde zijn harde knal op de lat. Alles bij elkaar hield een fysiek sterk Harelbeke verdiend de drie punten thuis en hoopt men op Forestiers nog altijd op een eindrondeticket. Menen van zijn kant ziet door deze nederlaag zijn eindrondekansen flink slinken.