Sporting Charleroi en KV Oostende delen de punten

Een evenwichtige wedstrijd tussen Sporting Charleroi en KV Oostende eindigde zaterdag op een logisch 2-2-gelijkspel. Luissint en Vandamme zorgden voor de West-Vlaamse doelpunten.

Na een kwartier scoorde de thuisploeg het eerste doelpunt, maar de goal van Gnohere, die later nog geel kreeg na een fout op doelman Dumesnil, werd terecht afgekeurd. Even later kwam Charleroi toch op voorsprong, nadat een afstandsschot van Gueye in de winkelhaak belandde. Tien minuten later kwam KVO langszij. Na mistasten van de Waalse doelman kon Xavier Luissint de bal ongehinderd binnenduwen. Na een nieuwe flater van de thuisdoelman werd hij bijna 1-2, maar Dissa kon de bal niet over de doellijn trappen.

Na de rust was de eerste kans voor de zebra’s, maar Gnohere kopte naast. Toch was het opnieuw de thuisploeg die op voorsprong kwam. Milicevic schoof de bal beheerst voorbij Dumesnil. De bezoekers gingen daarna opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er tien minuten later ook. Na een dieptepass werkte Vandamme knap af. Beide ploegen kregen nog enkele kansen, maar het bleef uiteindelijk 2-2.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust en De Zeewacht.