Sporthal De Vlasschaard Bavikhove heropend

Vrijdag werd de sporthal De Vlasschaard Bavikhove na maanden keihard werk heropend. © Luc Laverge
Redactie KW

Vrijdag werd de sporthal De Vlasschaard Bavikhove na maanden keihard werk heropend.

De kleedkamers, douches, gangen en toiletten in de sporthal zijn volledig gerenoveerd. “Het was duidelijk dat na 40 jaar dienst de kleedkamers en de technische infrastructuur aan vernieuwing toe waren. Een grondige renovatie drong zich op”, zegt stadsmedewerker Frederik Ost.

“Het vernieuwingsplan moest rekening houden met een laag budget, hergebruik van bestaande materiaal en streven naar duurzame materialen.” Door de herindeling van de ruimtes zijn er nu zelfs meer kleedkamers dan voorheen. Ook het sanitair en de doucheruimtes werden aangepakt. “We hebben gewerkt met een zeer strakke planning.” De werken werden aangevat op 13 april.

“We hebben gewerkt met een zeer strakke planning”

Tijdens de werken konden de scholen en de sportverenigingen blijven gebruik maken van de sportzaal. “Het is een grote verbetering. De installaties waren erg verouderd. Alle sportverenigingen kenden vroeger het probleem van te weinig ruimte, de verouderde staat van de inrichting en de perikelen van al dan niet warm water. Nu is de sporthal weer up-to-date”, zegt Jacques Callens van de KWB voetbal. “In de nabije toekomst wordt werk gemaakt van de daglichtcontrole en een toegangscontrolesysteem”, aldus nog Frederik. Aan de verbouwing en renovatie hing een prijskaartje van 280.000 euro, inclusief btw.

(PVH/LLV)

Lees hierover meer in het Kortrijks Handelsblad van vrijdag 21 augustus

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier