Sportcomité zet Carl Hoefkens (Club Brugge) één speeldag aan de kant

Redactie KW

Het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft Club Brugge-aanvoerder Carl Hoefkens vrijdag een schorsing van één speeldag gegeven voor zijn uitsluiting in de competitiewedstrijd van vorig weekend op bezoek bij AA Gent (2-1).

Hoefkens heeft nog tot zondagmiddag om in beroep te gaan tegen de schorsing. Als hij in beroep gaat, wordt zijn schorsing tijdelijk opgeschort totdat hij voor het Beroepscomité verschenen is en kan hij zondag toch spelen in de mogelijk beslissende titelwedstrijd van de achtste speeldag in Play-off I op bezoek bij Anderlecht.

Johnny Maeschalck, die Hoefkens verdedigde voor het Sportcomité, haalde in zijn betoog de verklaringen uit het rapport van scheidsrechter Sébastien Delferière nog eens aan. Die had verklaard dat een dergelijke fout op een andere plaats op het veld niet eens een gele kaart zou opleveren. Daarnaast benadrukte het kamp-Hoefkens dat de verdediger de intentie had om de bal te spelen en dat hij door de uitsluiting en de strafschop al voldoende gestraft is. Volgens het Sportcomité ging het om een professionele fout zonder de bedoeling om de bal te spelen.

Hoefkens werd zaterdagavond uitgesloten in de confrontatie tegen Gent op de zesde speeldag van de play-offs, voor een strafschopfout op Tim Smolders. Club Brugge verloor de wedstrijd, waarin Hoefkens na acht minuten het openingsdoelpunt scoorde, met 2-1. Het bondsparket stelde een schorsing van één speeldag en een boete van 100 euro voor, maar daar ging Hoefkens niet mee akkoord.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier