Spelers Zulte Waregem moeten week doortrainen na 7-1-vernedering

Redactie KW

De 7-1-pandoering van zaterdag op het veld van Westerlo blijft niet zonder gevolgen voor de spelers van SV Zulte Waregem. In plaats van op vakantie te vertrekken, moeten ze nog tot vrijdag blijven trainen.

“Ik denk dat we met de juiste mentaliteit aan de aftrap zijn verschenen, maar alles wat fout kon gaan is ook misgegaan”, klonk het zondag bij gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper. Maar intern werden stevig de puntjes op de i gezet. Want hoe belangrijk de winst van play-off 2 in de ogen van het bestuur wel was, mag blijken uit het feit dat de spelers een extra premie beloofd waren als het zover kwam.

Vakantiestemming

Decuyper gelooft niet dat zijn spelers al in vakantiestemming waren zoals hier en daar werd geopperd. Hij wil dan ook niet van straftrainingen spreken, liever van teambuilding met het oog op volgend seizoen. Al valt af te wachten hoeveel spelers van de ploeg die zaterdag in het Kuipje op het veld stond dan nog in het Regenboogstadion zullen spelen. Essevee zegt zijn huiswerk al klaar te hebben voor volgend seizoen en nieuwe grote baas Decuyper wil een vijftal toptransfers realiseren. “Hopelijk volgen na de woorden ook daden”, maakte trainer Hugo Broos al duidelijk, “want zonder versterkingen gaan we een identiek seizoen tegemoet.”

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier