Spanning stijgt voor Iron Man in Hawaï

Redactie KW

De spanning stijgt in Hawaii. Aan de vooravond van de wedstrijd zie je de kopjes van de triatleten steeds strakker staan, de zenuwen nemen de bovenhand. Voor velen is Hawaii dan ook de wedstrijd waar hun seizoen op afgerekend wordt. De trainingen staan op een laag pitje ondertussen, maar dat betekent niet dat de drukte afneemt, zeker niet voor een kandidaat-winnaar als Marino Vanhoenacker.

Ook voor de sponsors is Hawaii de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Zij verwachten dan ook dat de toppers acte de presence geven op hun evenementen. Zo blijft het in de week waarin vooral gerust moet worden toch behoorlijk druk. “Uiteindelijk lig ik veel te weinig in de zetel, of op mijn bed. Zeker de laatste dagen zijn ‘tjooldagen’ geworden. Maar ja, we zijn dat gewoon. Ieder jaar opnieuw denk ik dat het niet van dat zal zijn, maar toch is het iedere keer weer zo. Maar aan de andere kant is het ook positief, want als je alleen maar op je bed ligt, begin je toch maar aan die wedstrijd te denken”, zegt Marino Vanhoenacker.

Marino Vanhoenacker voelt zich uitstekend in zijn vel, mentaal en lichamelijk. Maar of dat voldoende is voor die superdag zaterdag, valt af te wachten. Zondag komt u in Sport West op Focus-WTV te weten hoe de West-Vlamingen het ervan af hebben gebracht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier