Sneeuwrecord en après-ski bij 25 graden op strand van Blankenberge

Redactie KW

Dit jaar konden snowboarders dankzij Snowbite eindeloos rondjes draaien aan een kabelbaan op het dikste pak echte sneeuw ooit op het strand.

Niet alleen de beste snow- en skateboardende uit de Benelux bekampten elkaar tijdens dit stevig spektakel maar iedereen kon voor een prikje van alle boardsporten proeven. Alles gebeurde tijdens het O’Neill Surf Skate Snow & Wake Fest in Blankenberge. Afgelopen weekeinde vergaapten zich duizenden toeristen aan dit uniek spektakel. Of je liever actief zelf op een board stapte, of passief de toppers bekeek, iedereen kon er terecht en zo trokken de hoogdagen van de boardsporten tot meer dan 100.000 kijklustigen. Blankenberge was dan ook terecht tevreden als gaststad en schepen van sport Katrien Van Ryssel verleende haar volle steun. “Het was ook dit jaar weer een dikke stip in onze zomeragenda”, vertelt ze.

15 vrachtwagens sneeuw

Vijftien vrachtwagens boordevol sneeuw werden van de piste uit Komen naar Blankenberge overgebracht waar een bed van één meter sneeuw over meer dan honderd meter werd aangelegd. Nog nooit lag er zo een pak sneeuw tijdens juli aan onze Belgische kust. Het kostte meer dan een maand om die zomerse sneeuwstorm aan te maken. De clash tussen sneeuw en strand wordt nog meer in de verf gezet met hangmatten, palmbomen en een zomerse lounge rond de snowboardpiste. “Een combinatie die je alleen maar in Blankenberge vindt,” lacht Chris Verghote van O’Neill .

(MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier