Skiffeur Tim Maeyens gaat op zoek naar ticket voor de Spelen

© BELGA
Redactie KW

Skiffeur Tim Maeyens kan zich volgende week voor de derde keer op rij plaatsen voor de Olympische Spelen. Daarvoor moet de Bruggeling op de olympische kwalificatieregatta, die zondag start in het Zwitserse Luzern, wel bij de beste drie eindigen.

Van zondag tot en met woensdag vindt in Luzern de olympische kwalificatieregatta plaats. Als Tim Maeyens – na Athene in 2004 en Peking in 2008 – zich voor de derde keer wil plaatsen voor de Olympische Spelen, moet hij bij de beste drie eindigen. Realistisch, want Maeyens heeft de beste tijd van alle deelnemers achter zijn naam staan. “Omdat alle gekwalificeerde roeiers voor de Spelen niet aanwezig zijn, is het deelnemersveld minder sterk dan anders”, weet de Bruggeling. “Het is simpel: het is alles of niets. Een mindere dag, wat ziek zijn, een slechte loting en je mag een kruis maken over de Spelen.”

Als Tim Maeyens zich plaatst voor de Spelen, zou hij na Fanny Lecluyse en Brian Ryckeman (beiden zwemmen), Laurens Pannecoucke (kajak) en Sigrid Rondelez (zeilen) de vijfde West-Vlaming zijn die naar Londen mag.

(ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Sport West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier