Skeeleren: zilver voor juniores op WK

Redactie KW

Op het WK skeeleren in China heeft het Belgisch junioresteam zijn hoge niveau eindelijk kunnen verzilveren. Op de 5000 m aflossing werden Jore Van den Berghe, Siemen Tas en Tim Sibiet verdiend tweede. De seniores eindigden vijfde.

Op de slotdag van het WK skeeleren op de weg in het Chinese Haining reden de drie juniores van Zwaantjes Rollerclub Zandvoorde zich dus naar het zilver op de 5000 m aflossing. De zes finalisten waren aan elkaar gewaagd. Een valpartij zorgde voor een onverwachte wending. De Belgen bleven overeind, net als de Koreanen en de Italianen. Met een fantastische inspanning slaagden de Fransen er evenwel in terug te komen. In de laatste ronde kon Korea een kleine voorsprong nemen, voldoende voor het goud. Jore Van den Berghe hield de Italiaan Locci knap achter zich en bezorgde België daarmee de zevende medaille van dit WK.

De seniores werden in hun reeks tweede, maar werden gediskwalificeerd wegens onregelmatig aflossing. Na klacht werd de diskwalificatie echter ingetrokken en konden Bart Swings, Ferre Spruyt en Kwinten Tas toch naar de finale. Daarin reden ze constant met uitzicht op een podiumplaats. Colombia en Nieuw-Zeeland konden een gaatje slaan, maar in de laatste ronde ontbond een super Mantia zijn duivels. Hij vloog iedereen voorbij en pakte het goud voor de USA. Swings, Spruyt en Tas eindigden vijfde na een meer dan verdienstelijke wedstrijd.

Morgen volgt voor de juniores nog de marathon. De seniores sluiten zaterdag het WK af met hun 42 km.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier