Sijos Menen verliest topper, maar is wel kampioen in tweede divisie

Redactie KW

Sijos Menen heeft zich tegen de enige overgebleven concurrent Bevo Roeselare verzekerd van de titel. De ploeg van Kris Supply verloor wel met 2-3, maar had genoeg aan een punt op de flessen champagne boven te halen.

Menen had vorige week al een eerste kans op een feestje laten liggen bij Veltem-Beisem. In eigen zaal wilde Sijos zich geen tweede keer op rij laten verrassen. De meisjes hadden vertrouwen gepuurd uit hun onverwachte bekerzege tegen Lendelede daags voordien, al kon de coach geen beroep doen op de geblesseerden Doom en Cottignies.

Zonder die twee basisspeelsters begon Sijos toch furieus aan de match. Yentl Ver Eecke – weer acterend in het middencompartiment – serveerde haar team direct naar 5-0. Bevo zag ze uit alle hoeken vliegen en maakte zelf te veel directe missers om het de tegenstander nog lastig te maken. Beyens zette de zware 25-11 op de bordjes.

Avijn serveerde Sijos in het tweede spel naar 5-2, maar dan begon Menen de onzorgvuldigheden op te stapelen. Toetsfouten, servicemissers en outaanvallen zorgden ervoor dat Bevo de rol helemaal overnam. Via 9-16 werd het 16-25.

Titelstress net op tijd verdwenen

Na een afschamper in receptie bij 7-11 in set drie leek Menen helemaal ten onder te gaan aan de titelstress. Maar dan stak Bevo een handje toe met twee slechte aanvallen. Na een beklijvende rally scoorde Sijos de 12-12 en dat fenomenaal punt werkte bevrijdend. De vertrouwensboost dreef Menen weer naar een hoger niveau, Bevo had zijn beste pijlen verschoten. Wanneer Beyens de 25-17 scoorde, kon het feest beginnen.

Vanaf set vier liet Supply al zijn wisselspeelsters opdraven, maar ook zij boden nog aardig weerwerk. Bevo profiteerde wel van die wijzigingen en won met 23-25. In een overbodige belle trok Roeselare opnieuw het laken naar zich toe met 12-15.

Na de match trakteerde afscheidnemend coach Supply alle aanwezigen met een drankje. Er werd gezongen en gedanst en de speelsters die vertrekken werden nog in de bloemetjes gezet? Sijos leek klaar voor een wilde feestnacht na een droomseizoen.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier