Sep Vanmarcke uit Waregem klaar voor nieuw wielerseizoen

Redactie KW

Heel wat profrenners komen eens een kijkje nemen op Velofollies. En vandaag was dat onder meer Sep Vanmarcke, de tweede van Parijs-Roubaix vorig jaar.

Vanmarcke heeft het nieuwe seizoen vooral in Spanje voorbereid, en staat te popelen om er opnieuw in te vliegen. Maar vanmiddag mocht hij vooral handtekeningen uitdelen.

Sep Vanmarcke: “Voorlopig loopt alles perfect eigenlijk. Ik kan niet klagen, de trainingen gingen goed, ik ben niet ziek geweest, ik heb geen blessures, dus voorlopig ben ik al tevreden.”

Terwijl voor de meesten het seizoen nu begint in Argentinië of in Australië, begint het voor Vanmarcke pas binnen maand, in de Ronde van de Algarve, in Portugal. “Ik begin alleen maar in Algarve, richting Omloop dan. Maar twee jaar terug, toen ik de Omloop won, had ik ook enkel Algarve in de benen dus je hebt niet echt meer nodig, ik heb niet echt meer nodig. En dan kom ik misschien frisser aan de start van de volgende klassiekers.”

Als tweede van Parijs-Roubaix van vorig jaar, na Fabian Cancellara, hoopt Vanmarcke dit jaar opnieuw mee te doen voor winst in de voorjaarsklassiekers. De Ronde van Vlaanderen heeft hij zelfs gisteren al verkend.

(DV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in Sport West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier