Sep Vanmarcke ruilt Garmin voor Rabo

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Sep Vanmarcke heeft een tweejarig contract ondertekend bij Rabo Wielerploegen BV. Dat maakte de Nederlandse wielerformatie donderdag bekend. De winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad van 2012 komt over van Garmin-Sharp.

De 24-jarige Vanmarcke komt over in een lastige periode voor de ploeg die vooralsnog na 31 december 2012 ‘white label’ verder gaat. “Er staat een goede structuur, een goede organisatie. De staf is heel ervaren. De renners zijn top. Ik heb er veel vertrouwen in dat het goed komt met de ploeg”, klinkt het. Vanmarcke is aangetrokken voor het klassieke werk. “Als ik kijk naar de renners, dan kunnen we concluderen dat we een sterk blok voor het voorjaar hebben. Met Lars Boom en mijzelf als kopmannen moeten we mee kunnen doen”.

Zonder Rabo op shirt

Ploegleider Nico Verhoeven is blij met de komst van Vanmarcke. “Het tekent het vertrouwen dat renners in onze ploeg hebben, dat hij juist nu de overstap naar onze ploeg maakt. Met Sep maken we onze eigen ambitie waar om met jonge renners op een geloofwaardige en eerlijke manier te werken.”

Een week geleden raakte bekend dat Rabobank op 31 december na zeventien jaar in het profpeloton met de sponsoring van de professionele wielerploegen stopt. Het was tot dat besluit gekomen na de verschijning van het rapport van het Amerikaanse Antidopingagentschap USADA rond dopinggebruik in het peloton.

Volgend seizoen zal de Rabobank-profploeg aan de start verschijnen in wielerwedstrijden, maar zonder de naam van de sponsor op het shirt.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier