Sep Vanmarcke klaar voor eerste Tour

Redactie KW

Sep Vanmarcke start zaterdag in zijn eerste Ronde van Frankrijk. “Nog nooit trainde ik zo hard”, vertelt de Waregemse wielerprof.

De 24-jarige Sep Vanmarcke (Belkin) begint zaterdag aan zijn eerste Tour de France. Donderdag blikte hij op een persconferentie op de ferry in Porto-Vecchio vooruit op de 100ste editie van La Grande Boucle.

“Ik weet pas sinds vorig week maandag dat ik mocht opdraven in de Tour. In Zwitserland deed ik ook al veel werk voor de ploeg, daar groeide mijn vertrouwen dat ik erbij zou zijn in Corsica”, aldus Vanmarcke.

“Natuurlijk zou ik graag meegaan in een vroege vlucht. Een die stand kan houden tot aan de finish zodat ik kan sprinten voor de ritzege”, klinkt het.

“Ik verteer moeilijk grote ronden. Ik ben een klassiek renner: alles geven op één dag en dan recupereren. Hier is het alle dagen koers. Ik zal dus mijn dag moeten uitkiezen.”

Vanmarcke reed vorige zondag een knap BK op een zwaar parcours in La Roche en eindigde er als vijfde. “Ik ben klaar voor de Tour. Ik trainde nooit zo hard als naar deze wedstrijd toe.”

(MC/Belga)

Lees het interview met Sep Vanmarcke en zijn vriendin Pauline Billiet in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier