Sensatie in het Regenboogstadion: Zulte Waregem stopt met 1-0-zege perfecte reeks van Standard

© BELGA
Redactie KW

De sterke tweede helft van de thuisploeg werd een kwartier voor tijd bekroond met een kopbalgoal van Olafur Skulason.

Bij Zulte Waregem maakte Steve Colpaert zijn wederoptreden in het hart van defensie. Hij nam de plaats in van de geschorste Junior Malanda.

Stevige duels, weinig kansen

De openingsfase werd gekenmerkt door stevige duels met fysieke ongemakken voor Sammy Bossut en Sven Kums, maar zonder veel erg. Naar kansen was het zoeken met een vergrootglas. Kort na het halfuur vloog een schot van Michy Batshuayi naast de linkerkruising. Thuisdoelman Sammy Bossut moest redding brengen op een kopbal van Kanu, maar er was al gevlagd voor buitenspel. Zulte Waregem stelde daar veel goede wil tegenover, maar de meeste aanvallen stokten aan de rand van de zestien en hoge ballen in het strafschopgebied werden vakkundig weggewerkt door de Luikse luchtmacht.

Goal Skulason afgekeurd

Eindelijk een half kansje voor Zulte Waregem vlak na rust, maar het schotje van aanvoerder Davy De fauw na hoekschop van Thorgan Hazard miste de goede richting. Diezelfde De fauw zette met een vrijschop Standarkeeper Eji Kawashima aan het werk, die het leer in de voeten van Olafur Skulason tikte. De IJslander schoot de bal netjes in doel, maar de goal werd afgekeurd voor offside. Het thuispubliek morde, maar zette zich van dan af luidkeels achter zijn team.

Habibou komt net te kort

Zulte Waregem groeide zienderogen in deze topper. Na 67 minuten kwam Habib Habibou van dichtbij net te kort om een harde voorzet van Jens Naessens met de hak in doel te verlengen. De bezoekers kreunden, maar overleefden. Voor even, want een kwartier voor tijd kopte Skulason dan toch de 1-0 voorbije Kawashima. Het dak van het Regenboogstadion ging er net niet af. Bij Standard kreeg Kanu zijn tweede gele kaart en mocht vroegtijdig gaan douchen. De Rouches drongen ook met een man minder nog aan met onder meer een mooie kopkans voor Imoh Ezekiel, maar de reeks van 9 opeenvolgende zeges kwam aan de Gaverbeek ten einde. Zulte Waregem versterkt zijn 3de plaats met 23 punten uit 10 wedstrijden.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier