Sebastiaan Steen schittert op Allerheiligenboksmeeting in Izegem

© VDB
Redactie KW

Voor het eerst in Izegem werd de Trofee Jean-Pierre Coopman overhandigd. Die ging naar Mouhamed Sder. Maar de revelatie van de avond was Oostendenaar Sebastiaan Steen.

De Allerheiligenboksmeeting in de Izegemse sporthal was de eerste zonder organisator Luc Joye. Er leek wel een andere sfeer in de zaal te hangen – professioneler heet dat – we misten een beetje goeie ouwe soms stuntelende omroeper Guido Gheysen, ook al was de nieuwe omroeper ‘professioneler’ zoals dat heet!

Trofee Jean-Pierre Coopman

De eerste Trofee Jean-Pierre Coopman werd verrassend gewonnen door Mouhamed Sder die de Genkenaar Tsirimokos in de 2de ronde K.O. sloeg, terwijl die tot dan de wedstrijd gedomineerd had. Jean-Pierre Coopman mocht de trofee overhandigen.

Revelatie

Maar de revelatie van de avond was ongetwijfeld de Oostendenaar Sebastiaan Steen, die zijn talent demonstreerde tegen de Spanjaard Juan Francisco. Seba won oververdiend op de punten en ontgoochelde de vele meegekomen supporters niet.

Wat het orgelpunt van de meeting had moeten zijn, liep op een sisser uit. De Let Malcevs ging tegen Yengoyan al in de 1ste ronde tegen het canvas, na een leverstoot. Wij zaten er met onze neus op, maar die stoot is ons ontgaan. Een te gewillige of gemakkelijke brok voor wie voor een Europese titel wilt gaan.

(IB, foto BVB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Sport West in de edities De Weekbode Izegem en De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier