Schuur in Gullegem schreeuwt Duivels naar Brazilië

Redactie KW

In Gullegem kwamen de Rode Duivelsfans massaal bijeen in de grote Dwarsschuur om de beslissende match van ‘onze jongens’ op groot scherm te volgen. Op het einde schreeuwden ze hen gewoon naar Brazilië.

De schuur vulde zich tegen 18 uur met een zeer gevarieerd staaltje van de Gullegemse bevolking : die hard Rode Duivelsfans – in tricolore t-shirt, met tricolore pruik of met onze vlag op de kaken geschilderd – maar ook gewone fans en zelfs hele gezinnen met hun jongste spruiten. Die genoten zichtbaar van het geboden spektakel in de eerste helft al was de eerste bevrijdende goal van Romelu Lukaku nodig om de schuur echt tot leven te brengen. Toen hij even later de Kroaten een tweede keer te snel af was, zat de sfeer er voorgoed in.

“Dit pakken ze ons niet meer af”

Dat de thuisploeg in de tweede helft een stuk zelfzekerder op het veld stond en op de Belgische helft constant het doel van Thibault Courtois belegerde, kon de Gullegemnaars niet deren. Zij juichten gewoon toen de Duivels zich keer op keer herpakten. Ook een Kroatische tegengoal namen de aanwezigen er graag bij. “Dit pakken ze ons niet meer af, wij gaan naar Brazilië”, zei een opgewonden fan. Van zodra de negentig reguliere minuten om waren, klonk dan ook een gezamenlijk Brazil-sambadeuntje door de schuur en na affluiten ging het dak er bijna af. Toen moest de afterparty in café Den Osse nog beginnen.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier