Schorsing van Johan Bruyneel blijft gehandhaafd

Redactie KW

Teammanager Johan Bruyneel (RadioShack) heeft bij het Internationaal Sporttribunaal TAS bot gevangen, en blijft geschorst in de maanden februari en maart 2011. Bruyneel pikte het niet dat zijn schorsing van twee maanden ingaat op 1 februari en vroeg aan het TAS om zijn straf al op 1 januari te laten beginnen. Zijn klacht werd donderdag echter verworpen door het TAS.

De Internationale Wielerunie (UCI) bestrafte Johan Bruyneel en zijn
team RadioShack eind oktober voor hun actie aan het begin van de
slotetappe van de voorbije Tour de France in juli. De eerste
kilometers van die rit reden de renners van het team met een andere uitrusting, om ‘Livestrong’ in de aandacht te brengen, de organisatie van Lance Armstrong die strijdt tegen kanker. Al vlug moesten ze van de koerscommissarissen echter weer hun normale uitrusting aantrekken.

Boete

Bruyneel kreeg van de UCI een boete van 10.000 Zwitserse frank (ongeveer 7300 euro) en een schorsing van 1 februari tot en met 31 maart 2011. De Spanjaard Carlos Barredo kreeg echter op dezelfde dag eveneens een schorsing van twee maanden voor een vechtpartij met de Portugees Rui Costa. Barredo’s schorsing gaat wel in op 1 januari en dat pikte Bruyneel niet.

Over een paar weken geeft het TAS meer uitleg bij de beslissing van donderdag. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier