Schorsing Malisse: Vlaamse Tennisvereniging “verbijsterd”

Redactie KW

De Vlaamse Tennisvereniging (VTV) reageert verbijsterd op de schorsing van 1 jaar die Yanina Wickmayer en Xavier Malisse donderdag kregen omdat ze niet in orde waren met hun verblijfgegevens.

“De Vlaamse Tennisvereniging heeft met verbijstering kennis genomen van de uitspraak van het Vlaams Dopingtribunaal. Laat het vooreerst duidelijk zijn dat VTV ten volle achter een gedegen antidopingbeleid staat. De sanctionering uitgesproken door het VDT is echter buiten proportie en de betreffende decreetgeving schiet haar doel voorbij als twee niet op doping betrapte spelers zo zwaar worden gestraft en hun carrières aldus worden gebroken”, klinkt het.

“Het gedachtengoed dat Vlaanderen in de wereld een voortrekkersrol in de antidopingbestrijding dient te spelen is niet verantwoord als dit moet leiden tot vonnissen als deze. Vlaanderen pleegt op dergelijke manier wat topsport betreft zelfmoord, de betoelaging van de topsport wordt in de toekomst zinloos”, gaat het verder.

“Dit betekent niet dat wij tegen de antidopingbestrijding zijn, maar net als de Atletencommissie van het BOIC vinden wij dat de gevolgde procedures en de toepassing ervan in de praktijk eenvoudiger moeten. In de afgelopen dagen werden verschillende contacten gelegd maar net als de rechtstreeks betrokkenen voelen we ons op dit ogenblik machteloos. VTV rekent erop dat onder leiding van de minister van Sport alle betrokken instanties zich zullen buigen over het decreet en de toepassing ervan in de praktijk”, aldus de tennisfederatie.

“VTV zal Yanina en Xavier steunen als zij beroep wensen aan te tekenen tegen de uitspraak en wij willen hen ook zeker helpen in de moeilijke periode die zich voor hen aankondigt”, besluit de mededeling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier