SC Menen houdt de drie punten thuis tegen SW Harelbeke

Simon Verhelst wist het enige doelpunt te scoren in de derby van vierde klasse A.

Na 16 minuten spelen was het Koffi Kalukempi die diep gestuurd werd bij SC Menen. Hij bediende Simon Verhelst, die de verdedigers op snelheid pakte en de 1-0 op het bord zette. Diezelfde Verhulst kreeg even later alleen voor de doelman een uitstekende kans op de 2-0, maar miste. Tot de rust nam Harelbeke het commando over, met een paar kleine kansjes tot gevolg.

Net als op de voorgaande speeldagen bleef SC Menen een probleem hebben in de afwerking. In de tweede helft kwam Jonas Viaene tevergeefs tweemaal alleen voor doel en ook Simon Verhelst kwam bij een grote kans niet tot scoren. Menen knokte zich naar het einde van de partij en kon opgelucht ademhalen na het laatste fluitsignaal.