Santini bezorgt KV Kortrijk eerste zege ooit in Anderlecht

© BELGA
Redactie KW

KV Kortrijk heeft zondagmiddag voor een stunt gezorgd door op het veld van landskampioen Anderlecht te gaan winnen. Ivan Santini scoorde het enige doelpunt in de wedstrijd. Het is de eerste zege ooit van Kortrijk in het Astridpark.

“Wij kunnen wat Olympiakos deed”, liet KVK-trainer Hein Vanhaezebrouck in de aanloop naar Anderlecht – Kortrijk optekenen. Uiteindelijk deed Kortrijk zelfs beter. Het won niet alleen, het was ook de betere ploeg, creëerde tal van kansen om de partij zelfs met meer dan één goal verschil te winnen. Vooral Santini had zijn doelpuntentotaal gevoelig kunnen aandikken. Hij kreeg in de eerste helft twee loepzuivere kansen, maar bij de eerste talmde hij te lang, een tweede keer werd zijn poging van de lijn gekeerd. De derde keer was de goede keer, hij klopte op slag van rust Kaminski. Zijn achtste al van het seizoen. Anderlecht was in die eerste helft amper gevaarlijk geweest, een kopbal van Kljestan tegen de paal was de grootste kans.

Na de pauze leek Anderlecht gemotiveerder, maar de aanvalsdrang ebde al snel weg. En Kortrijk kreeg alle ruimte om te counteren. Darren Keet moest in die tweede helft maar een keer echt vol aan de bak op een schot van Tielemans. Kortrijk hield uiteindelijk vrij vlot stand en had mits meer efficiëntie met een hogere winstscore naar huis kunnen terugkeren.

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier