Santini bezorgt KV Kortrijk delirium tegen Lokeren

KV Kortrijk heeft op de valreep Lokeren zijn eerste punten afgesnoept. De Waaslanders leidden tot zeven minuten voor tijd met 1-3, maar Ivan Santini zorgde alsnog voor een puntendeling. Zijn gelijkmaker viel in blessuretijd op strafschop.

In de eerste helft lag het tempo vrij hoog. KV Kortrijk domineerde, maar moest het vooral van afstandsschoten hebben. Daarbij toonde vooral Teddy Chevalier zich bedrijvig. Zijn beste poging werd door Copa knap met de vingertoppen in corner geduwd, een pegel van Santini werd nog afgeblokt. De beste kansen waren echter voor Lokeren. Eerst was er een kopbal van Harbaoui op de lat, even later kopte een volledig vrijstaande Vanaken van dichtbij naast.

In de tweede helft wijzigde het spelbeeld nauwelijks. Beide teams bleven er vol voor gaan, maar dit keer ook met succes. Zeven minuten ver opende Hamdi Harbaoui de score, maar drie minuten later stonden de bordjes alweer gelijk via Ivan Santini. De partij bleef boeiend, tot de bezoekers in amper twee minuten de thuisploeg knock-out sloegen. Eerst knikte Taravel de 1-2 op het bord, daarna zorgde Remacle met een prachtig volley voor een veilige marge. Althans zo leek het. Zeven minuten voor tijd scoorde Santini de aansluitingstreffer en in een slotoffensief mocht de Kroaat in de 92ste minuut na een fout op Oussalah Kortrijk vanop elfmeter naar een 3-3-gelijkspel schieten.