Samy Houri beslist derby tussen KV Oostende en KSV Roeselare

Redactie KW

KV Oostende hield zondag de drie punten thuis in de West-Vlaamse derby tegen KSV Roeselare. Halfweg de eerste helft zorgde Samy Houri voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

De thuisploeg koos meteen voor de aanval en kreeg ook de eerste mogelijkheid, maar Jordi raakte niet voorbij doelman Verhulst. Even later kon Houri net niet afwerken na een fout in de Roeselaarse defensie. Lars Wallaeys kwam daarna dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot strandde op de binnenkant van de paal. Na 22 minuten was het toch raak voor de thuisploeg. Na een hoekschop trapte Houri een afvallende bal tegen de touwen. De bezoekers reageerden via Mahamadou Dissa, maar zijn knal werd gestopt door Rubin Dantschotter. Op slag van rust kreeg de Roeselaarse aanvaller een tweede grote kans, maar zijn kopbal ging naast.

In de tweede helft speculeerde Oostende op de counter en kreeg zelfs nog de beste kansen, maar Houri en Breleur konden het bevrijdende doelpunt niet scoren. In de slotfase kwam Roeselare nog bijna langszij, maar de kopbal van Damir Mirvic strandde op de onderkant van de lat.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier