Samuel Sanchez laat Gilbert en Hushovd achter zich in natourcriterium Roeselare

Redactie KW

De 33-jarige Spanjaard Samuel Sanchez (Euskaltel) heeft dinsdag het natourcriterium van Roeselare gewonnen. De bergkoning van de Ronde van Frankrijk bleef Belgisch kampioen Philippe Gilbert en de Noorse wereldkampioen Thor Hushovd nipt voor.

Van bij de start lag het tempo bijzonder hoog en werd er voortdurend gedemarreerd. Met nog twintig ronden te rijden versnelde Gilbert met Samuel Sanchez in het wiel. Het peloton liet niet begaan en overbrugde de kloof. Dat was voor Hushovd het sein om op 28 kilometer van de finish alleen in de aanval te trekken. Achter hem aarzelde men even, zodat de Noor zijn voorsprong kon opbouwen, tot Gilbert het hele pak op een lint trok.

Alles viel in volle finale te herdoen. Gianni Meersman opende de debatten. Bart De Clercq glipte mee maar het drietal Gilbert-Sanchez-Hushovd liet niet begaan. Op één ronde van het einde ging Sanchez er alleen vandoor. De man in de bolletjestrui kreeg Gilbert en Hushovd in de achtervolging, maar zong het toch tot aan de finish uit.

(BELGA)

Meer in Sport West Extra in het nieuws, vanaf 18u00 na het nieuws.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier