Samenwerking Omega Pharma en Quick.Step: voor start Tour duidelijkheid

Redactie KW

(UPDATE) Officieel is de deal nog niet rond. Maar wat Omega Pharma en Quick.Step nog van mekaar scheidt zijn volgens ingewijden slechts punten en komma’s. Maar Omega Pharma-manager Geert Coeman is voorzichtig: er zijn nog andere kandidaten waarmee we mogelijk kunnen samenwerken. Voor het eind van de week wil hij de zaak rond hebben.

Omega Pharma maakt eerstdaags bekend met welk team het volgend seizoen gaat samenwerken. Dat heeft Omega Pharma-manager Geert Coeman dinsdag aan Belga verklaard naar aanleiding van het bericht over vergevorderde gesprekken voor samenwerking met Quick.Step.

Geert Coeman:

Naast Quick.Step heeft Omega Pharma echter ook nog verregaande contacten met Leopard-Trek en Vacansoleil-DCM.

,,Met die drie partijen zaten we in de laatste rechte lijn, zeg maar de laatste tien meter. Dat Omega Pharma en Quick.Step ooit al eens een ‘huwelijk’ aangingen dat na verloop van tijd opgeblazen werd? Dat was ver voor mijn tijd. Nu spreken we over iets heel anders. Wij hopen snel een oplossing te vinden.

Eind van de week

Eind deze week wil Omega Pharma de zaak afgerond hebben ,,om met een fris hoofd de Tour te kunnen aanvatten.”

Omega Pharma en Lotto werken al sinds 2005 samen, maar eind april kondigde de Nationale Loterij plots aan dat de samenwerking stopgezet werd.

(Belga)

Bij Omega Pharma werden ze naar eigen zeggen ‘koud gepakt’ toen de Nationale Loterij eind april plots aankondigde dat er een einde werd gemaakt aan een samenwerking die in 2005 begon. Heel even werd geflirt met de gedachte een eigen ploeg uit de grond te stampen, maar omdat al snel bleek dat manager Geert Coeman en ceo Marc Coucke achter de feiten dreigden aan te lopen werd nadien geopteerd voor een samenwerking met een bestaand team.

Gesprekken met onder meer SaxoBank, Ag2R en Leopard-Trek liepen op niets uit, dus werd de steven gewend naar Quick.Step, de ploeg van Patrick Lefevere die eind vorig jaar overgenomen werd door de Tsjechische zakenman Zdenek Bakala.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier