Sam Deroo verlaat volleyclub Roeselare

Redactie KW

Sam Deroo maakt volgend seizoen geen deel meer uit van Knack Roeselare. De bijna 20-jarige international kiest voor een buitenlands avontuur, zo meldt de volleyclub dinsdag.

Deroo speelde twee seizoenen voor Roeselare. In zijn eerste jaar won de outside hitter met de West-Vlamingen de Supercup, de Beker van België en werd hij verkozen tot Rookie van het Jaar op de Volleyproms. De Roeselaarse supporters riepen hem uit tot Speler van het Jaar. Ook dit seizoen is Deroo een van de sterkhouders van het team, dat voor het tweede jaar op rij naast de finale van de play-offs greep.

Italië

Op de website van Roeselare legt Deroo uit waarom hij andere oorden (waarschijnlijk Italië) wil opzoeken. “Ik apprecieer ten zeerste welke inspanning jullie hebben willen doen om me bij de club te houden, maar ik heb beslist nieuwe sportieve en levensuitdagingen aan te gaan in het buitenland. Om welke club het gaat, is nog niet beslist, maar er ligt een aantal goeie projecten klaar waar ik mezelf in kan vinden.”

“Ik zal nooit vergeten hoe warmhartig ik ontvangen ben bij de club en hoe snel ik ingeburgerd was dankzij jullie. Maar op een gegeven moment moet je ook durven een stap hogerop te zetten en ik denk dat voor mij die tijd nu gekomen is.”

Pieter Coolman

Afgelopen weekend maakte Roeselare bekend dat Pieter Coolman de club komt versterken. Hij tekende een overeenkomst voor één jaar met een voorziene optie op een tweede jaar. Pieter Coolman speelde de voorbije twee seizoenen in de Liga A bij Prefaxis Menen. Hij maakt sinds dit seizoen ook deel uit van de selectie van de Nationale Mannenploeg. De middenvelder speelde eerder nog bij Brugge, Torhout en Lendelede en is nu toe aan zijn vijfde West-Vlaamse club.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier