Sabine Dejaeghere en Micha Declerck winnen slotwedstrijd Runningcenter Criterium Houtland in Keiem

27/08/16 om 21:03 - Bijgewerkt om 23:40

Door de grote warmte stonden slechts 150 atleten aan de start voor de slotwedstrijd van het Runningcenter Criterium van het Houtland.

Sabine Dejaeghere en Micha Declerck winnen slotwedstrijd Runningcenter Criterium Houtland in Keiem

Op de foto zien we de winnaars. © MG

Eerst voerde Jurgen Boterberghe (Torhout) de forcing, maar hij werd bijgebeend en gepasseerd door het trio Micha Declerck (Aartrijke), Benny Fischer (Oostende) en Pieter Vanroose (Diksmuide). Declerck ging op zijn elan door en alleen Fischer kon nog even volgen. Uiteindelijk liep Declerck de 10,5km in 35'10" en daarmee gaf hij zijn tweede opeenvolgende eindzege in het criterium nog meer glans. Tweede werd nog verrassend Pieter Vanroose én Benny Fischer, die voor de wedstrijd al een duurloop Oostende-Keiem had gelopen. Vierde wed Karel Moerman, vijfde Wim Vlieghe.

Bij de dames domineerden de zusjes Dejaeghere de wedstijd. Sabine won met een 'borstlengte' voor Veerle en wint voor de vierde keer het criterium, veteranen B. Hilde Hindrickx uit Roeselare, winnares bij de veteranen A, werd derde voor Marlies Demeerseman (Beernem), winnares dames seniores. Andere winnaars bij de heren zijn Jurgen Boterberghe bij de veteranen A, Dirk Boone (Oostduinkerke) bij de veteranen B en Marc Deweert (Oostende) bij de veteranen C.

(MG/FRO)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!