Ryan Donk verlengt contract bij Club Brugge

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De Nederlander Ryan Donk heeft zijn contract bij Club Brugge verlengd tot juni 2014. De centrale verdediger had nog een overeenkomst voor één seizoen, maar verlengt nu zijn verblijf in het Jan Breydelstadion met één extra jaar.

In zijn derde seizoen bij Club Brugge groeide Donk uit tot één van de sterkhouders van de vice-landskampioen. Als centrale verdediger was hij een sleutelfiguur in de op-één-na sterkste verdediging uit de Jupiler Pro League. In 52 wedstrijden (39 x competitie, 1x beker, 11 x Europees) scoorde hij ook 8 keer. Door zijn opmerkelijk goed seizoen was er heel wat binnen-en buitenlandse interesse voor de Nederlander, maar toch gaf Donk de voorkeur aan een verlengd verblijf bij Club Brugge.

“Ik voel me heel goed bij Club. Het voorbije seizoen zijn we aan iets nieuw begonnen en je voelt dat deze ploeg, samen met de fans, naar iets moois toe groeit. We pakten de tweede plaats, deden mee voor de titel en konden ons plaatsen voor de voorronde van de Champions League. Club Brugge heeft gewoon een goeie groep, de supporters dragen me op handen en ik had bovendien een zeer goed gesprek met onze nieuwe coach, Dhr. Leekens, die me duidelijk maakte welke richting hij uit wil. Club is ambitieus, dat ben ik ook dus…. Ryan blijft een Bruges-boy,” verklaark Donk zijn beslissing.

Georges Leekens, de nieuwe trainer Club Brugge, is opgetogen. “Dat Ryan Donk blijft is heel belangrijk signaal voor Club Brugge. Hij was afgelopen seizoen al van grote waarde voor het elftal. Straks moet hij nog méér een leidersfiguur worden, zowel op als naast het veld. Daar heeft hij absoluut de kwaliteiten voor en dat heb ik hem in een gesprek ook duidelijk gemaakt.”

En ook Vincent Mannaert, General Manager van Club Brugge, steekt zijn tevredenheid niet onder stoelen of banken. “We hebben altijd aangegeven dat we er alles zullen aan doen om dit team samen te houden en gericht te versterken. De contractverlenging van Ryan Donk is daarin een eerste belangrijke stap. Zijn contractverlenging is evenveel waard als een transfer.”

(JS/Club Brugge)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier