Rutger Beke wint Zwintriatlon

Rutger Beke wint de Zwintriatlon
Redactie KW

Rutger Beke heeft voor de vierde keer de Zwintriatlon gewonnen. Hij was in de tiende editie van deze kwarttriatlon tussen Sluis en Knokke-Heist sterker dan Axel Zeebroek, en Luc Van Lierde. De Belgische top gebruikte deze wedstrijd als laatste tussendoortje richting Hawaii.

Behalve Marino Vanhoenacker staat de volledige Belgische triatlontop aan de start in Sluis. Luc Van Lierde komt zoals de meeste Hawaiigangers net uit een zware trainingsperiode.

De snelste zwemmers zijn Olympiër Axel Zeebroek, en de Nieuw-Zeelander Graham O’Grady. Niet ver daarachter volgen Luc en Frederik Van Lierde, en Stijn Goris, de winnaar van vorig jaar. Rutger Beke komt pas als tiende uit het water. Maar de Brabander voelt zich in zijn sas in de polders, waar een stevige bries staat. Samen met Bert Jammaer maakt hij jacht op een koptrio met de twee Van Lierdes en Axel Zeebroek.

Beke is duidelijk de sterkste op de fiets. Hij bereikt de wissel met bijna een halve minuut voorsprong op de verrassende Michael Dewilde. Luc Van Lierde, Bert Jamaer, Frederik Van Lierde en Axel Zeebroek mogen ook nog hopen de zege.

Voor de mannen uit loopt wel nog steeds Sofie Goor. Zijn is goed op weg om de Battle of the Sexes te winnen. De enige die zij moet vrezen is Rutger Beke. Beke geeft zijn voorsprong niet meer uit handen, maar Goor inhalen lukt net niet.

Zeebroek wordt tweede, Luc Van Lierde wint de sprint voor de derde plaats van Michael Dewilde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier