Ruime zege voor KSV Roeselare

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

KSV Roeselare speelde een sterke wedstrijd tegen het hoger geklasseerde Eendracht Aalst en won meer dan verdiend met 4-1.

KSV Roeselare nam meteen de match in handen en klom na tien minuten al op voorsprong. Huyghebaert trok door op links en bediende Papa Sene, die een mannetje omzeilde en de 1-0 op het bord zette. Twee minuten later was het al opnieuw raak. Huyghebaert loodste Di Lallo door de buitenspelval en die schoof de 2-0 tegen de netten, zijn tiende van het seizoen. De bezoekers uit Aalst moesten nu in de aanval trekken en kreeg via Verheyden een eerste kans, maar die ging over. Roeselare vergat daarna de ruimte te benutten en moest opletten voor de bezoekende prikken. Een daarvan trapte Depoitre niet zo hoog over doel. Vlak voor de rust kregen Sene en Di Lallo nog elk een mooie kans, maar de 2-0 bleef op het bord staan.

In het begin van de tweede helft kreeg Roeselare opnieuw enkele mooie kansen om te scoren, maar Sene kopte een bal van dichtbij over en Di Lallo dribbelde zich vast. Zo bleef Aalst in de wedstrijd, maar veel kansen kregen ze niet. Uiteindelijk kon de pas ingevallen Tristan Bowen tien minuten voor tijd de wedstrijd beslissen op assist van Lutun, 3-0. Een minuut later kon Depoitre de eerredder scoren voor Aalst, maar een paar minuten later zorgde Benjamin Lutun op assist van Bowen al voor de 4-1-eindcijfers.