Ruime overwinning voor KV Kortrijk

KV Kortrijk kwam moeilijk in de partij, maar stond aan de rust wel 0-3 voor. In de tweede helft scoorde Lokeren nog tegen, maar door de rode kaart van De Ceulaer en een strafschopdoelpunt kwam de zege van KV Kortrijk niet meer in gevaar.

De wedstrijd begon met een botsing tussen Chavarria en Taravel, maar beide spelers kunnen de wedstrijd na verzorging verder zetten. Daarna had de wedstrijd niet meteen veel om het lijf. De match lag zelfs even stil zodat Kortrijk-doelman Van Hout van schoeisel kon wisselen. Iets voor het half uur barste de partij dan toch open. Nfor legde de bal breed naar Joseph-Monrose en de Fransman knalde de 0-1 via de paal voorbij Copa. Vijf minuten later was het al opnieuw raak voor Kortrijk. Zukanovic zette de 0-2 op het bord met een vrije trap die via de muur in doel ging. Lokeren stond zonder het goed en wel te beseffen op achterstand, maar was niet in staat om iets terug te doen. Vlak voor de rust werd het zelfs nog 0-3. Chavarria zette drie verdedigers in de wind in de zestien en plaatste de bal vervolgens voorbij Copa.

Lokeren voerde twee vervangingen door tijdens de rust en kwam bijna meteen tot scoren. Oussalah duwde De Ceulaer onderuit in de zestien. Een strafschop kreeg Lokeren echter niet, want De Ceulaer liep buitenspel. Kortrijk zorgde ook meteen voor gevaar, maar de poging van Nfor ging nipt voorlangs. In de daaropvolgende fase trof Harbaoui de lat. Kortrijk had het lastig en moest na tien minuten in de tweede helft de 1-3 toelaten. Tshimanga kreeg de bal in twee keer voorbij Van Hout. De thuisploeg had de smaak te pakken, maar kreeg na 65 minuten een strafschop tegen na een duel tussen Pavlovic en De Roover. Nfor trapte de 1-4 beheerst in de linkerbenedenhoek. In de daaropvolgende fase ging De Ceulaer opnieuw te gretig in duel en moest met zijn tweede gele kaart van de avond het veld verlaten. Daarna speelde KV Kortrijk probleemloos de match uit en mocht het naar huis met de drie punten. (SM)