Royal Knokke FC speelt ondermaats en verliest met 1-3 tegen Sparta Petegem

Redactie KW

Thuiscoach Yves Van Borm pakte uit met een verrassing en liet Frederik Boi aan de aftrap verschijnen.

Maxim Vandewalle en Tjendo De Cuyper waren tot op het laatst twijfelachtig, maar werden met succes klaargestoomd om te starten. Toch werd er allerminst goed gevoetbald langs de kant van de thuisploeg, die na twaalf minuten 0-1 achter kwam na een treffer van Samuel Crispyn. In het derde kwartier verschenen de lokalen iets meer in het spelbeeld.

Op slag van rust slikte RKFC, op counter, een heel ongelukkige tweede tegengoal na een ongelukkige tussenkomst van keeper Brecht Laleman. Anton Vanborm nam het geschenk in dank aan. Na de rust vochten de kustjongens stevig terug. Even na het uur pakte coach Yves Van Borm uit met een dubbele wissel, waardoor Maarten Cobbaert en Berre Stock mochten opdraven. Twee minuten later lukte Simon Savaete de aansluitingstreffer. Twintig minuten voor inrukken rondde Anton Vanborm een vlijmscherpe tegenaanval af en lukte aldus gasttreffer nummer drie.

De teerlingen waren geworpen en de partij bloedde dood. Na 0-2 winst tijdens de openingsspeeldag in Sint-Niklaas lukte RKFC nog slechts één op negen en verloor het twee keer op rij. Herpakken jongens, nu volgt een trip naar Osla Brakel.

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier