Ronald Vargas verlaat Club Brugge en trekt naar Anderlecht

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

(UPDATE) Er werd de voorbije weken al op gespeculeerd, maar nu zou de Venezolaan Ronald Vargas een principeakkoord hebben met Anderlecht. Vargas zou de Brusselaars 2,5 miljoen euro kosten.

Vargas had eerst een tijdlang uitzicht op een contractverlenging bij Brugge, maar dat draaide op niets uit. Er volgden nog verwarrende berichten uit de entourage van de middenvelder, de supporters reageerden scherp op een mogelijke transfer naar Anderlecht en begin deze week liet Vargas met een doktersbriefje dan weten ‘mentaal niet meer voor Club Brugge te kunnen spelen’. Nu vertrekt de creatieve middenvelder dus naar aartsrivaal Anderlecht.

Vargas bleef weg

In een mededeling bevestigt Club Brugge dat er een princiepsovereenkomst bereikt is. “De voorbije weken stelde Club vast dat de speler elk overleg afwees en niet wou ingaan op de aanzienlijk verbeterde contractverlenging. De jongste dagen escaleerde de situatie. Vargas bleef weg van de trainingen en de ploegfoto en maakte zich met die houding onmogelijk bij de spelersgroep en de technische staf. Om deze redenen en omwille van het voorbehoud van de medische staf aangaande de opgelopen blessure en de lange revalidatie die hem nog te wachten staat, is Club Brugge ingegaan op de vraag van Anderlecht (de enige club die concrete interesse toonde) om onderhandelingen op te starten. Die besprekingen hebben geleid tot een akkoord, waarin Club zich volledig kan vinden.”

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier