Ronald Vargas leidt Club Brugge naar de drie punten

Club Brugge heeft zich herpakt na de bekeruitschakeling van afgelopen woensdag. Zaterdagavond werd met 2-0 gewonnen van Lierse.

Club begon het best aan de wedstrijd en na drie minuten werd een kopbal van Jeroen Simaeys al van de lijn gered. Een kleine tien minuten later was het toch raak. Een vrije trap van Ronald Vargas botst over een verbouwereerde Eji Kawashima in doel. Club kreeg nadien nog voldoende kansen om de wedstrijd nog voor de rust te beslissen, maar kon geen tweede keer meer scoren.

Net na de rust lukte dat wel. Jeroen Simaeys trapte de bal in twee keer voorbij de bezoekende doelman. Club leek te berusten in de voorsprong en Lierse kwam een paar keer aan het venster piepen, zonder echt gevaarlijk te zijn. Carl Hoefkens miste nog de grootste kans van op de strafschopstip. Twee minuten voor tijd kreeg spelmaker Ronald Vargas een verdiende applauswissel. Het Brugse publiek heeft zich – alvast voor een avond – opnieuw verzoend met blauw-zwart.