Ronald Vargas leidt Club Brugge met twee goals voorbij AS Eupen

22/01/11 om 19:27 - Bijgewerkt om 19:27

Club Brugge heeft voor het eerst dit seizoen een reeks van negen op negen neergezet. In de eerste wedstrijd van 2011 had blauw-zwart geen moeite met AS Eupen.

Club Brugge opende gisteren de 23ste speeldag in de Jupiler Pro League in het Kehrwegstadion van promovendus AS Eupen. Halfweg de eerste helft was de wedstrijd al beslist. Nadat eerder Dorge Kouemaha al een reuzenkans had laten liggen, trapte Wilfried Dalmat de bal staalhard in de kruising. Amper een minuut later verdubbeld Ivan Perisic de score na een knappe actie van Ronald Vargas. Een kwartier voor de rust was het opnieuw raak. Deze keer was het de Venezolaan, die vorige woensdag nog vierde werd in de verkiezing van de Gouden Schoen, die zelf voor het doelpunt zorgde. Vargas dribbelde enkele Eupense spelers en besloot daarna in de verste hoek voorbij een kansloze Werner. Kevin Vandenbergh kreeg daarna nog enkele kansen om de thuisploeg opnieuw in de wedstrijd te brengen, maar hij raakte niet voorbij een alweer uitstekende Colin Coossemans, die door de blessure van Stijn Stijnen opnieuw onder de lat stond.

Blauw-zwart kon de tweede helft vanuit een zetel aanvatten. Na zeven minuten trapte Ronald Vargas zijn tweede doelpunt van de avond en veertiende van het seizoen voorbij de Eupense doelman. Club controleerde daarna de wedstrijd, terwijl Eupen tevergeefs op zoek ging naar de eerredder. Doelpunten van Kevin Vandenbergh en Joseph Akpala werden nog ten onrechte afgekeurd. Halfweg gebeurde het meest opvallende feit van de tweede helft. Vadis Odjidja verving Jeroen Simaeys en kreeg onmiddellijk boegeroep te horen van de Brugse supporters, die zijn uithaal naar boegbeeld Gert Verheyen nog niet vergeten waren. In de slotfase kon Eupen toch scoren na geharrewar in de Brugse defensie.

(KPL)

Lees meer over: