Roeselare zeker van pole position na zege in topper

Redactie KW

Roeselare won zaterdagavond voor eigen volk de topper tegen Asse-Lennik met 3-1. De eerste set liet de landskampioen zich verrassen, maar daarna walste het over de bezoekers. Een geslaagde generale repetitie voor de Champions Leaguewedstrijd tegen Belchatow van komende woensdag.

Asse-Lennik, zonder hoofdaanvaller Tony Krolis, begon zenuwachtig aan de partij, in tegenstelling tot een gedreven thuisploeg. In de eerste set kantelde het voordeel constant. Een Roeselaarse 11-7 werd meteen beantwoord: 11-11. Bij 21-24 leek de eerste set gespeeld, maar de ingevallen Kristof Hoho stelde orde op zaken: 24-24. Tot 32-33 ging het gelijk op, maar Asse-Lennik trok uiteindelijk aan het langste eind: 32-34.

De tweede set was minder spannend. Roeselare liep onder impuls van Matthijs Verhanneman meteen uit tot 11-4 en Asse-Lennik kwam die klap nooit meer te boven: 25-18.

Roeselare startte de derde set met de jarige Ivan Contreras – 37 intussen – en Wouter Verhelst. Het werd een rommelige beurt die via 8-4, 12-8 en 16-10 opnieuw probleemloos naar de thuisploeg ging: 25-18.

Met het oog op de woensdagwedstrijd liet Dominique Baeyens in de vierde set enkele vaste waarden rusten. Dat had nauwelijk invloed op het verloop, al kwam Asse-Lennik bij 6-7 nog even op voorsprong. Roeselare counterde gevat en de bezoekers moesten zich snel neerleggen bij verlies: 25-21.

Door die zege is Roeselare zeker van de eerste plaats na de reguliere competitie en start het over drie weken met een maximale bonus aan de play-offs. (mvdr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier