Roeselare wint spannende vijfsetter tegen Asse-Lennik

Redactie KW

In de hoogste afdeling van het volleybal moest Roeselare het opnemen tegen Asse-Lennik. Beide ploegen delen de tweede plaats in de rangschikking, na Maaseik dat ongeslagen aan de leiding staat. Zowel Roeselare als Lennik hadden een zware Europese wedstrijd in de benen. Asse-Lennik is bovendien de ploeg die Roeselare vorig jaar uit de play-offs hield.

Dominique Baeyens kiest voor dezelfde ploeg als woensdag, met Stijn Dhulst als spelverdeler. De wedstrijd toen was een zwakke vertoning, maar de eerste set tegen Lennik belooft toch beterschap. Dit is de langste rallye van die set, meteen ook de spectaculairste, knap afgerond door Roeselare. Naar het einde van die set toe maakt Roeselare het verschil, 25-20 Hendrik Tuerlinckx.

Tuerlinckx blinkt uit in de tweede set en ook met de middenaanvallen van Paulides heeft Lennik het moeilijk. Roeselare geeft het nog bijna uit handen en dat is dik tegen de zin van Baeyens. De uitbrander werkt, Roeselare herpakt zich net op tijd en Tuerlinckx werkt met een magistrale service de set af, 25-23.

Lennik neemt het roer over in de derde en vierde set. Roeselare wordt compleet weggespeeld. Baeyens brengt Eloe en Verhelst in, maar dat is niet meteen een succesverhaal. Het is plots paniekvolleybal bij Roeselare. Lennik profiteert ervan en wint met 17-25 en 18-25.

Zo begint Roeselare niet meteen met veel vertrouwen aan de vijfde set. 3-8 is het resultaat. En toch is het nog niet gedaan. Roeselare vecht terug. Dit is de gelijkmaker met Sergiu Stancu, 11-11. Vier matchballen krijgt de thuisploeg dan, maar Lennik staat er elke keer. De vijfde lukt dan wel, 18-16 Roeselare wint de topper, maar moet wel een punt aan Lennik toestaan.

(BDJ/LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier