Roeselare strandt op gelijkspel tegen Moeskroen-Péruwelz

SV Roeselare is niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Moeskroen-Péruwelz in hun eerste match van het nieuwe voetbalseizoen in tweede klasse.

De ploeg uit Henegouwen kwam het best aan de aftrap, in de openingsminuut mocht Khiter al van dichtbij op doel schieten maar hij trapte de bal uiteindelijk over. Moeskroen bleef het veldoverwicht behouden in de eerste helft, maar Roeselare verdedigde goed en er was geen echt doelgevaar. 0-0 na een eerste helft met weinig kansen of commotie.

Na de rust zagen we heel wat verandering in het spel, beide ploegen waren op zoek naar de goal. Lentz haalde een verraderlijke kopbal van Turcan uit zijn doel en ook een schot van Provoost was niet genoeg om de Roeselaarse doelman te verslaan. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd scoorden de bezoekers dan toch, Serebrennikov speelde de bal naar Vandendriessche die, vanop twintig meter, de bal staalhard binnentrapte. Amper enkele minuten later kreeg Roeselare de ideale kans voor de gelijkmaker, maar Di Lallo trapte de strapschop op Oukidja. Even voor het afsluiten van de wedstrijd scoorde de West-Vlaamse ploeg dan toch via een strafschop, doelman Oukidja liep Mbuba omver en kreeg rood. Sven De Ridder versloeg invaldoelman De Vlamynck en bezorgde Roeselare zijn eerste punt van het seizoen.