Roeselare pakt een punt in blessuretijd

© VDB

In tweede klasse heeft KSV Roeselare leider Eupen op een 2-2 gelijkspel gehouden maar dat kostte wel bloed, zweet, tranen en een lange blessuretijd.

Roeselare nam een droomstart tegen Eupen. Bij de eerste thuiskans was het raak. Di Lallo stuurde Daniel Ternest diep, de jonge spits nam de bal heel mooi aan en krulde hem van buiten het strafschopgebied onhoudbaar in de hoek.

Eupen creëerde niet onmiddellijk veel kansen, maar toen een deel van de thuisverdediging onder een corner doorging, kon Diallo een simpele gelijkmaker binnenwerken. Daarna pakte de doelpuntenmaker op korte tijd twee keer geel.

Met een ruststand van 1-1 en een numerieke meerderheid zag het er rooskleurig uit voor de thuisploeg.

Niet lukken

KSVR begon aan de tweede helft met flink wat balbezit. Maar in de vierde 49ste minuut klom Eupen met een kopbaldoelpunt van Ochoa op voorsprong, alweer op hoekschop. Wit-zwart moest dus in de achtervolging en ging aan het drukken. De thuisploeg verdiende de gelijkmaker, maar de bal wilde niet binnen.

Blessuretijd

Pas in de achtste minuut van een bijzonder lange blessuretijd lukte het Marcos deze keer wel om een vrijschop rechtstreeks binnen te werken: 2-2.