Roeier Niels Van Zandweghe wereldkampioen in lichte skiff

Niels Van Zandweghe is wereldkampioen in zijn discipline. © ACR

Op het WK roeien voor junioren en beloften in het Nederlandse Rotterdam heeft de Brugse Niels Van Zandweghe zich verzekerd van de wereldtitel lichte skiff bij de U23.

Niels Van Zandweghe won vrijdagnamiddag de A-finale in 7:31’96” en was daarmee bijna een seconde sneller dan de Duitser Jonathan Rommelmann (7:32’85”). De Mexicaan Alexis Lopez Garcia finishte als derde in 7:37’80”. De jonge skiffeur kwam halfweg wedstrijd op de eerste plaats en stond die niet meer af.

Niels van Zandweghe (20) uit Brugge is lid van de Brugse Trimm- en Roeiclub en wordt onder meer getraind door Frans Claes uit Moerkerke, die eerder al zijn strepen verdiende bij diverse toproeiers. Na de vierde plaats van Niels’ clubgenoot Hannes Obreno op de Olympische Spelen in Rio is dit het tweede succes voor de roeiclub nabij de Herdersbrug in Dudzele.