Roeien – geen A-finale voor Tim Maeyens

Redactie KW

Op het WK roeien in Nieuw-Zeeland is Tim Maeyens er donderdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de A-finale van de skiff. Hij eindigde in zijn halve finale als vierde, alleen de eerste drie stootten door naar de medaillestrijd.

Maeyens had de omstandigheden op het Lake Karapiro niet mee. De wind blies in tegenstelling tot de vorige races immers in het nadeel van de skiffeurs. Dit betekende krachtig poweren tegen die wind in en dat was voor Maeyens, die tot vijftien kilogram minder weegt dan de concurrentie, absoluut geen cadeau.
Kwam daar nog bij dat viervoudig wereldkampioen Mahe Drysdale na enkele forse halen bij de eerste start zijn hand op stak wegens
vermeende pech aan zijn boot. Een sticker bleek hem te hinderen en die moest eraf vooraleer de skiffeurs aan hun tweede start toe waren.
Dit keer was Maeyens duidelijk veel minder goed weg. Na 1000 meter, halfweg, kwam hij als vierde door op anderhalve seconde van de Chinees Liang Zhang. In het tweede deel van de race ging de Bruggeling voluit maar hij slaagde er niet in dichter bij Zhang te komen.
Geen zesde A-finale dus voor Maeyens, al mag de manier waarop hij zich in amper acht weken van een laatste plaats op het EK in
dubbelvier naar deze wereldtop bij skiffeurs roeide al een klein wonder heten. Voor het Belgisch roeien betekent dit echter dat geen enkele Belg straks een A-finale zal kleuren en dat is al geleden van het WK 2007.

bron : belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier