Rode Duivels gaan naar het WK, Nicolas Lombaerts in eerste reactie ‘super gelukkig’

De Rode Duivels wonnen vrijdagavond met 1-2 van Kroatië en is zo meteen geplaatst voor het WK in Brazilië.

Het hele land (nou kom, het grootste deel) zat vrijdagavond voor de televisie of aan de radio gekluisterd, af en toe ook nog eens een blik op de Twitter-tijdlijn werpend voor de mogelijk beslissende wedstrijd in Kroatië. Een puntje volstond, maar coach Wilmots had aangegeven sowieso voor de winst te zullen gaan. En dat deden de Rode Duivels (in ‘t zwart) met verve. Na één helft was de match al zo goed al gespeeld, met een 0-2-voorsprong, twee knappe doelpunten van Romelu Lukaku. In de tweede helft scoorde Kroatië nog tegen, maar België gaf de wedstrijd niet meer uit handen en is er volgend jaar bij in Brazilië.

Nicolas Lombaerts : “Ik ben super gelukkig”

Enige West-Vlaming op het veld was Nicolas Lombaerts. In een reactie op Radio 1 kon hij zijn vreugde logischerwijs niet wegsteken. “Vreugde, vreugde, ik denk aan niets anders”, waren Lombaerts’ eerste woorden. Hij vond de kwalificatie zeker verdiend en was uiteraard ook blij dat hij nog eens in de ploeg stond. “Als je speelt, dan doet dat nog meer deugd”, aldus de verdediger, die uiteraard hoopt op nog meer speelgelegenheden, niet in het minst in 2014 in Zuid-Amerika!