Rob Peeters wint Kasteelcross voor Stybar en Nys

Redactie KW

Rob Peeters heeft zaterdag voor een verrassing van formaat gezorgd. De renner van Telenet-Fidea haalde het in de Zonnebeekse Kasteelcross voor wereldkampioen Zdenek Stybar en Sven Nys.

Dieter Vanthourenhout, die vorig jaar nog tweede werd in Zonnebeke, ging zaterdag als eerste in de aanval. Rob Peeters schoof mee in zijn wiel. In het zog van de twee aanvallers kwamen nog enkele andere renners aansluiten, waardoor een kopgroep werd gevormd. Halfweg koers ging Peeters er echter alleen vandoor. Zijn medevluchters zouden de Antwerpenaar nooit meer terug zien. Peeters reed gemakkelijk naar zijn eerste zege van het seizoen. Op zeven seconden van zijn ploegmaat kwam Zdenek Stybar over de aankomstlijn. Sven Nys volgde op nog eens drie seconden. Klaas Vantornout was met een vierde plaats de beste West-Vlaming. De Amerikaan Jonathan Page werd vijfde, Jan Denuwelaere zesde en Kenneth Van Compernolle zevende.

“Ik ben heel verrast dat ik deze wedstrijd kon winnen, want er kwamen toch enkele sterke renners aan de start”, sprak Peeters achteraf. “Van bij de start voelde ik echter al dat er mogelijkheden lagen voor mij. Ik wil nu met volle teugen genieten van mijn eerste overwinning.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier