Rekkemnaar Louis Verhelst wint Memorial Danny Jonckheere in Oudenburg

Redactie KW

Rekkemnaar Louis Verhelst heeft gisteren de 16de editie van de Memorial Danny Jonckheere in Oudenburg op zijn naam geschreven. Dit is een interclubwedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften. In de finale zette Verhelst de kroon op het werk van zijn ploeggenoot Jens Wallays.

Het was een knap deelnemersveld in Oudenburg. De renners vlogen er meteen gretig in, al in de tweede van de veertien ronden waren er vijftien vlijtige vluchters. Onder meer Jens Wallays, Louis Verhelst, Lander Seynaeve en Andres Saelens. De voorsprong van de vijftien groeide gestaag.

Wallays

De vijftien leiders werden niet meer gegrepen en streden voor de zege in Oudenburg. Maar de kopgroep was te groot, op vier ronden van de finish waren er nog 9 renners voorin, twee ronden later nog 7. In de slotronde was er een spervuur aan demarrages, Lander Seynaeve probeerde het eerst solo, maar dan viel Jens Wallays tot drie maal toe aan. Het lukte de Stadenaar niet om weg te raken, maar zijn ploegmaat Verhelst zat zo richting finish wel in een echte luxepositie.

(SVP)

Rekkemnaar Louis Verhelst wint Memorial Danny Jonckheere in Oudenburg

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier