Red Dragons kunnen stunt van Yellow Tigers niet herhalen op EK volley

© BELGA
Redactie KW

De Belgische nationale mannenvolleybalploeg werd woensdag op het EK uitgeschakeld door Servië. Na de met 3-1 verloren kwartfinale mogen de Belgen wel met opgeheven hoofd naar huis.

België, met Kevin Klinkenberg in de ploeg voor de onfortuinlijke Matthijs Verhanneman, moest meteen gaan achtervolgen tegen uittredend Europees kampioen Servië. In de stunt tegen Italië bewezen de Red Dragons al te kunnen terugkeren uit een verloren positie en ook nu leek dit te gaan lukken, maar de sterk spelende Serven pakten wel verdiend de eerste set : 22-25.

Set 2 voor de Red Dragons

Ook in set twee imponeerde Servië aanvankelijk, maar met een sterk serverende Gert Van Walle, in de ploeg gekomen voor een mindere Bram Van den Dries, pakten de Red Dragons zowaar set twee met dezelfde cijfers 25-22.

De setwinst gaf duidelijk vertrouwen, want in het begin van set drie was België nu wel meteen bij de les. De Red Dragons kwamen zelf meer tot scoren en sloegen op het einde van de set een driepuntenkloof bij elkaar. Ondanks vijf setballen konden de Belgen het niet afmaken en bij het eerste setpunt voor de Serven was het meteen raak: 28-30.

Die gemiste kans kwam de Belgische nationale ploeg niet meer te boven in de vierde set. Servië rook bloed en sloeg het sprookje van de Red Dragons bij 18-25 aan diggelen.

Bij de Dragons speelde libero Stijn Dejonckheere de hele match. Pieter Coolman, de enige andere West-Vlaming in de selectie na het eerdere uitvallen van Matthijs Verhanneman, kwam niet in.

(LB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier