De zege van Davo werd door niemand betwist.

Kevin Schoutteet (Davo Westende): “Niet verwacht!”

Kevin Schoutteet was samen met Dwight Tomme een van de uitblinkers van de derby, beiden kregen een verdiende applausvervanging. “We zijn gretig aan de wedstrijd begonnen, slikten een tegentreffer maar op karakter hebben we terug gevochten en nog voor de rust de scheve situatie recht gezet. Na de rust verwachtten we meer druk van de bezoekers maar die is er nooit gekomen. Na de 3-1 dreven we op een wolk en werd het nog 5-1. Zoiets had niemand verwacht maar blijkbaar zijn in Westende nog meer voetbalwonderen gebeurd. Heel de ploeg heeft ervoor geknokt en we hebben verdiend gewonnen. Iedereen is trots want we springen over de buren van SK Spermalie in de tussenstand van de tweede periodetitel. Meedraaien in de linker kolom was een van onze hoofddoelen en indien mogelijk willen we ook eindronde spelen. De groep hangt aan elkaar en we zijn blij dat de trainer blijft. Zelf heb ik nog niets beslist. Er is wat belangstelling. Eerst wil ik uitkijken hoe ver we het kunnen schoppen met Davo. Vandaag hebben we geschiedenis geschreven en dat moeten we vieren: beste ploeg van ‘stad’ Groot-Middelkerke.”